söndag 21 augusti 2011

Förberedelser

Vi förbereder oss för en ny termin och nya utmaningar. De senaste dagarna har det grovstädats i barnens rum. Allt är nu på sin plats och kläderna är tvättade och hänger i garderoben för att kunna användas. Jag pratar lite då och då om skolan med barnen för att avdramatisera att skolan startar imorgon. Försöker förbereda sonen om vad som händer de kommande veckorna. Svårt. Han längtar inte till skolan men han saknar sin lärarinna som han snart får lämna. - Hon kan ju följa med mig till den nya skolan, mamma. Ja, hon är omtyckt. Hon är en av dem som har hjälpt oss fram och fått oss att förstå att våran son inte är ouppfostrad och extra jobbig i skolan för att vi inte har kärlek eller regler här hemma utan för att våran son har adhd.

Efter flera år av kämpande här hemma med bråk och inrutad vardag förstod vi till slut att det inte är normalt. Vi hade inte bara en envis pojke med mycket ilska. Utan en kille med särskilda behov. Till slut orkade vi inte mer, vi gick på sparlåga. Undvek allt som kunde starta en negativ reaktion. Idag har vi ny kunskap, förståelse och kraft. Vi har fått en bekräftelse på att det inte alltid räcker med kärlek och regler att uppfostra alla barn.

Idag går tankarna åt att titta bakåt och att känna tacksamhet. Imorgon startar en ny termin och nya utmaningar ligger framför oss.






2 kommentarer:

  1. Jag önskar att man kunde förmedla den kunskapen, att det inte alltid räcker med kärlek och regler, även till människor som inte är föräldrar till barn med särskilda behov. Då hade man sluppit få så elaka kommentarer när man t ex varit på affärer med barnen.

    SvaraRadera
  2. Ja, o blickar. Senast idag på morgonnyheterna på radion så pratar de om att fler o fler diagnoseras. Bra att folk hör om det. Bara de förstod var det igpentligen betyder.

    SvaraRadera